Workshops

Alle mogelijkheden vanaf december 2023 tm november 2024

De basiscursus personal storytelling start 2023 half december in Nijmegen. De tweede basiscursus in 2024 is een vervolg hierop. Ook thematisch werken kan. Denk aan beeldend kunstenaars die een vertellende dimensie aan hun werk willen toevoegen (3D talks!), een eetgroep die vanaf de dis anekdotes vertelt groter dan de tafel (distijdsessies) of women-cave rond vrouwenthematiek. Kijk voor de eendaagse bij my short storyIn Conferentieoord De Poort én in de Krayenhoffkazerne vinden driedaagse workshops plaats.

Voor jongeren op school, teams en andere groepen die met storytelling als middel (of aan een voorstelling) willen werken, én voor begeleiding en regie van makers en sprekers mail post@dramaplaats.nl.  

Driedaagse personal storytelling in het bos of in de stad

Tijdens deze driedaagse kun je je onderdompelen in personal storytelling. De workshop vindt in conferentieoord De Poort plaats (in de bossen bij Groesbeek) en in de Krayenhoffkazerne (ateliercomplex te Nijmegen). De workshop is voor gevorderde vertel- en theaterliefhebbers, die verhaaltechnisch hun persoonlijke thema’s willen uitdiepen en aan performingsvaardigheden willen werken met vertel- en dramamiddelen. Ieders verhaal wordt gemodelleerd aan de hand van een vertelstructuur. Vervolgens zoeken we met dramamiddelen naar verbeeldingsbronnen en/of werken we aan vertelstijlen. Tenslotte is er veel ruimte voor feedback en coaching. 

Data De Poort 14, 15, 16 november
Data Krayenhoffkazerne 23, 24, 25 augustus
Prijs De Poort €385 incl. lunch, koffie/thee *)
Prijs Krayenhoffkazerne €255 incl. koffie/thee, excl. lunch **)
Tijden (bij benadering) 10.00-17.30u inclusief pauzes

Kijk bij DRIEDAAGSE PERSONAL STORYTELLING of meld je aan op het AANMELDFORMULIER. 

*) Wil je ook in De Poort overnachten? Ga dan naar hun SITE.
**) Laag inkomen? Neem contact op.

Basiscursus personal storytelling I en II

Ga naar het AANMELDFORMULIER of kijk eerst bij CULTUUREDUCATIE.

Cursus I donderdag 14, 21 dec, 11, 18, 25 jan, 1 feb
Cursus II donderdag 14, 21, 28 mrt, 4, 11, 18 april
Prijs per cursus €175 (6 avonden) *)
Tijd 19.00-21.45u
Waar Krayenhoffkazerne

*) Laag inkomen? Neem contact op.

Wil je vertelkunst op een laagdrempelige manier met drama onderzoeken? Sta je open voor ambachtelijk vertellen van een persoonlijke ervaring? Lijkt het je een uitdaging dit voor een intiem publiek te doen? In de zes bijeenkomsten van cursus I werk je aan je eigen vertel-act! Je leert een vertelstructuur, speelt met betekenis en boodschap, zoekt naar kracht en schoonheid, en wordt je bewust van je eigen vertelstijl. Wil je verdiepen? Doe dan mee aan cursus II

My short story | Themadagen

Met de eendaagse My short story krijg je je toehoorders met een persoonlijk verhaal binnen de kortste keren op het puntje van de stoel. Daarbij brengt de vertel-ervaring lucht, troost of nieuwe inzichten: deelnemers geven je het vertelde in een beeldspraak terug. Je verrast elkaar met je eigen idee en inhoud dat je speels leert vormgeven en performen, of Dramaplaats zet je op het spoor naar een anekdote die bij jouw beleving aansluit. De dag gaat uit van vertrouwen in ieders verbeeldingskracht en de sympathie van de groep voor elke bijdrage. Drama, improvisatie, goed ruimte- en attribuutgebruik worden ingezet – want bevrijdend of niet: Dramaplaats heeft vertelkunst als podiumgenre voor ogen!

Wil je dieper of met meer gelijkgestemde deelnemers aan een thema werken? Of wil je met een groep komen? Neem via post@dramaplaats.nl contact op. Dan bespreken we inhoud en trekken de agenda!

Ga naar het AANMELDFORMULIER.

My short story za 20 jan 
NIEUWJAARSKORTING: HALVE PRIJS
My short story zo 4 feb
My short story za 2 mrt
My short story za 20 apr
My short story zo 28 apr
My short story za 1 jun 
My short story zo 16 juni

Prijs per dag €75 (20 jan: 37,50)
Tijd 10.30- 16.30
Waar Krayenhoffkazerne

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: