Workshops

Alle mogelijkheden in 2024

De basiscursus storytelling heeft in 2024 een vervolg. Ook één dag thematisch werken kan. Denk aan beeldend kunstenaars die een vertellende dimensie aan hun werk willen toevoegen (3D talks!), een eetgroep die vanaf de dis anekdotes vertelt groter dan de tafel (distijdsessies) of women-cave rond vrouwenthematiek. Kijk voor eendaagse workshops op losse inschrijvingen bij my short story. Die zijn voor een kennismaking met storytelling. In de Krayenhoffkazerne én in Conferentieoord De Poort vinden driedaagse workshops plaats.

Voor jongeren op school, teams en andere groepen die met storytelling als middel (of aan een voorstelling) willen werken, én voor begeleiding en regie van makers en sprekers mail post@dramaplaats.nl.  

Driedaagse personal storytelling in de stad of in het bos

Tijdens deze driedaagse workshops kun je je onderdompelen in storytelling. Beginners starten eind augustus in de Krayenhoffkazerne (ateliercomplex, Nijmegen) en leren de basis van het vertellersvak. Deze workshop wordt ook aan expats aangeboden. Je kunt zowel in het Nederlands als in het Engels vertellen. Voor gevorderden is er in november plek in conferentieoord De Poort (bos bij Groesbeek). Dan werk je met eigen thematiek en schaaf je aan je performingsvaardigheden. Zowel beginners als gevorderden werken met een vertelstructuur in combinatie met improvisatie. 

BEGINNERS/ instructie in het Engels/ English spoken
Data Krayenhoffkazerne
23, 24, 25 augustus
Prijs €165 incl. koffie/thee, incl. 1 maaltijd op vr
Tijden vr 18-21u, za 11-15u, zo 11-16u

GEVORDERDEN
Data De Poort
 14, 15, 16 november
Prijs De Poort €295 incl. lunch, koffie/thee *)
Tijden vr, za, zo 10.30-16.30u

Kijk voor uitgebreide info bij DRIEDAAGSE PERSONAL STORYTELLING of meld je aan: AANMELDFORMULIER. 

*) Wil je ook in De Poort overnachten? Ga dan naar hun SITE.

Basiscursus personal storytelling I en II

Ga naar het AANMELDFORMULIER of kijk eerst bij CULTUUREDUCATIE.

Cursus I donderdag 14, 21 dec, 11, 18, 25 jan, 1 feb
Cursus II donderdag 14, 21, 28 mrt, 4, 11, 18 april
Prijs per cursus €175 (6 avonden) *)
Tijd 19.00-21.45u
Waar Krayenhoffkazerne

*) Laag inkomen? Neem contact op.

Wil je vertelkunst op een laagdrempelige manier met drama onderzoeken? Sta je open voor ambachtelijk vertellen van een persoonlijke ervaring? Lijkt het je een uitdaging dit voor een intiem publiek te doen? In de zes bijeenkomsten van cursus I werk je aan je eigen vertel-act! Je leert een vertelstructuur, speelt met betekenis en boodschap, zoekt naar kracht en schoonheid, en wordt je bewust van je eigen vertelstijl. Wil je verdiepen? Doe dan mee aan cursus II

My short story | Themadagen

Met de eendaagse My short story krijg je je toehoorders met een persoonlijk verhaal binnen de kortste keren op het puntje van de stoel. Daarbij brengt de vertel-ervaring lucht, troost of nieuwe inzichten: deelnemers geven je het vertelde in een beeldspraak terug. Je verrast elkaar met je eigen idee en inhoud dat je speels leert vormgeven en performen, of Dramaplaats zet je op het spoor naar een anekdote die bij jouw beleving aansluit. De dag gaat uit van vertrouwen in ieders verbeeldingskracht en de sympathie van de groep voor elke bijdrage. Drama, improvisatie, goed ruimte- en attribuutgebruik worden ingezet.

Wil je dieper of met meer gelijkgestemde deelnemers aan een thema werken? Of wil je met een groep komen? Neem via post@dramaplaats.nl contact op. Dan bespreken we inhoud en trekken de agenda!

Ga naar het AANMELDFORMULIER.

My short story za 20 jan 
NIEUWJAARSKORTING: HALVE PRIJS
My short story zo 4 feb
My short story za 2 mrt
My short story za 20 apr
My short story zo 28 apr
My short story za 1 jun 

Prijs per dag €75 (20 jan: 37,50)
Tijd 10.30- 16.30
Waar Krayenhoffkazerne

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: