Makers en Sprekers

Eén-op-één input voor makers, sprekers en podiumkunstenaars

Je barst van de ideeën. Maar wat kies je? Je kent je thema’s, en toch, wat wil je zeggen? En hoe? Je hoort jezelf in cirkels redeneren en je denkt, ‘dit is meer waard dan een stokpaardje’. Je bent aan input toe. Daarbij wil je meer dan een coach; je wilt werken met iemand die verstand heeft van vertelkunst en theater, een waaier aan middelen inzet en met jou de diepte in gaat. Een vrijplaats waar jij bepaalt of het accent ligt op de inhoud of op de vorm. Of je wilt aan je (personal) story werken en in de aanloop naar een act met een regisseur werken. Dan is Dramaplaats je werkplaats.

Vrijplaats | Onderzoek naar inhoud of vorm

Dramaplaats biedt voor makers, sprekers en podiumkunstenaars een vrijplaats waar je naar de kern kunt vorsen van je huidige performers persoonlijkheid, je inhoudelijke verhaal en wat jij uiteindelijk wilt overdragen. Dat doe ik onder andere met een diepte-interview, met ‘wat als’-stellingen, met een vertelstructuur en het opfrissen van je zintuiglijke taalgebruik. Met het herijken van je lijf als instrument en een frisse duik in de lege performersruimte.

Wat je daaruit als inzicht en inspiratie meeneemt kan je inzetten in je act: daar waar het podium is en jij iets te vertellen hebt.

Op maat | Voor professional & liefhebber

We verkennen je vraag en we spreken een haalbaar einddoel af. We spreken ook een aantal sessies af en ik doe een voorstel over
wat we gaan doen. Zodra je akkoord gaat, plannen we. In de regel werken we anderhalf uur per keer.

De sessie-prijs is €65
exclusief 21% btw.

post@dramaplaats.nl

Werkplaats | Werken aan je (personal) story

Wat Dramaplaats betreft komt er een story te staan die voldoet aan vertel- en theaterkunst. Ik benader storytelling, van persoonlijk tot episch, als podiumgenre en help je balanceren tussen de grootsheid van je verbeeldingskracht en de intimiteit van overdracht. Ik zoek met je mee hoe je boven je verhaal kunt staan terwijl je er onderdeel van bent. We omarmen de soberheid van de performer. De vierde wand is meer dan open.

Sprekers nodig ik uit om met personal storytelling hun betoog te personaliseren, zodat je meer in verbinding voor het voetlicht staat en je je podium fris betreedt. 

Wat mij zelf aantrekt in personal storytelling podium is de verdichting van iemands werkelijkheid, waardoor die opnieuw toegankelijk wordt. Een goede story is niet alleen verhalend, theatraal en onderhoudend, maar ook een sleutel naar compassie. Met de menselijke maat word je meegenomen in de ervaringen van de performer, die de noodzaak voelt iets van diens wereld te laten beleven. Dit met een paar spots, een enkel attribuut en in een sober decor. Ik ben dol op grote regisseurs als Ivo van Hove en Johan Simons. Dan fascineert mij dat magistrale. Tijdens een personal story beklijft bij mij iemands verhaal op een intiem niveau.

Zonder mijn eerste liefde, het theater, tekort te willen doen, vind ik de afwezigheid van afstand tussen verteller en publiek bij een story-event prettig. Voor de performer begint is een enkel woord of kwinkslag uitgewisseld. De lichtvoetig gesmede band wordt tijdens de vertelling bestendigd en in de nababbel is de performer benaderbaar. Omdat het een vertelling is, is het toegankelijk, maar ook persoonlijk doorleefd en dus altijd moedig. Wat de performer beweegt een eigen verhaal zo ongecompliceerd mogelijk te brengen, is een balanceer-act. Je ziet de verteller als mensenkind van heel nabij. Dat ontroert me. 

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: