Wie ben ik

Je eigen verhaal op het podium performen is een persoonlijk statement

We speelden een scène uit Jean Genets De Meiden. Zij was de Mevrouw en ik één van de dienstmeiden. Rancuneus over haar heerschappij hadden we een moord op haar beraamd, maar liepen vast. Het was een intens gespeeld drama over de onbalans tussen krachten die buiten je liggen en de hartstochtelijke wens uit te leven wie je bent. Ik stond aan het begin van mijn carrière als regisseur en dramadocent en speelde de rol vol overgave: die meid laat niks los, in haar comfortzone de intimiderende Mevrouw. De zeggingskracht spat er vanaf. Ik had een grote drang om het podium op te gaan. Niemand die me de weg wees, behalve “ik” – maar wel dat deel van mij waar ik nog weinig van snapte. Personal story als podiumkunst bleek een concrete manier mezelf in relatie tot een thema te ontrafelen, te herschikken en te performen. 

HIER vind je mijn verhaal en CV.  Onderaan deze pagina staan filmpjes van mijn eigen werk. 

Persoonlijk op het podium
Dramaplaats gaat uit van wie jij bent in een reeks gebeurtenissen, met je eigen geschiedenis, karakter en lijf. Gaandeweg ontdekt ieder diens persoonlijke thematiek. Voor de één een plaag of de ander een zegen, voel je op een bepaald moment de noodzaak het tegen het licht te houden, te onderzoeken en uit te dragen. Dat is het moment van waarde. Wat als je daarvoor de speelvloer gebruiken wilt? Dan heb je in je zoektocht naar alomvattende zeggingskracht over jouw thematiek een combinatie van ambachtelijke en intuïtieve begeleiding nodig. Die biedt Dramaplaats. Samen smeden we het naar een podiumwaardige vertel-act om. Als statement, om te verbinden én om te vermaken. Gaat het om vorming en vaardigheid, professioneel werken aan een personal story als podiumgenre, of om authentiek spreken? Hier vind je verhaalstructuren, spel- en vertelmiddelen en een op betekenis afgestemde coaching of regie.

Voor wie en hoe?
Ben je beginnend en wil je in je vrijetijd met personal storytelling aan de slag, oriënteer je op CULTUUREDUCATIE, of klik meteen op WORKSHOPS.

Kijk bij MAKERS EN SPREKERS wanneer je een-op-een begeleid wilt worden, of geïnteresseerd bent in een groepsworkshop voor gevorderden.

Bestaande groepen (podiumgezelschappen, andere teams, klassen VO, studiegroepen MBO en HBO) sturen voor een vraag of een voorstel een mail naar post@dramaplaats.nl

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: