Nieuws

Wil je de nieuwsbrief in je mailbox ontvangen? Die verschijnt twee tot vier keer per jaar. Ga naar het AANMELDFORMULIER.

DE OPTOCHT
Voorstudie op een vertelling over offers
Een van de vier gefilmde voorstudies van mijn actuele vertelthema: offers tussen ouders en kinderen. Ik dook in mijn verleden en kwam tussen de zwarte kousen terecht. 

Obras, art residencies, Evoramonte, Portugal, JULI 2022.

‘LEVENSVREUGDE’ en ‘ONTBIND ME!’
– een monoloog en een vertelling op Tweede Paasdag 18 APRIL 2022


In het vieren van Pasen zit een spagaat: met de overwinning op de dood vier je een nieuw begin. Het fenomeen wordt in alle religies gevierd. In nog oudere tijden was er na een barre winter het lentefeest.

Ik ga mijn ervaring met wederopstanding in een persoonlijk verhaal performen. Centraal staat wat het kost om goed te leven en wie de prijs betaalt, waarbij ik hoop dat mijn toehoorders opgelucht huiswaarts keren en ik het ook allemaal overleef; al was het maar omdat het verhaal ‘Ontbind me!’ (werktitel) nog niet af is.

Vooraf breng ik de monoloog ‘Levensvreugde’, een tekstfragment uit het gelijknamige verhaal van Albert Camus, waarin een danseres in een oververhitte kroeg aan de Méditerrannée tegen wil en dank de mannen het hoofd op hol brengt.

Wanneer: 18 april om 15 uur (matinee)
Duur monoloog/ vertelling: 30 minuten; duur intro storytelling: 30 minuten maximaal
Waar: Molenveldlaan 28 (Krayenhoffkazerne, atelier Peter Bremer)
Entree: €7.50 inclusief koffie of thee en 1 extra consumptie
Reservering en info: via post@dramaplaats.nl (reserveren verplicht)

 

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: