Nieuws

DE OPTOCHT
Voorstudie op een vertelling over offers
Een van de vier gefilmde voorstudies van mijn actuele vertelthema: offers tussen ouders en kinderen. Ik dook in mijn verleden en kwam tussen de zwarte kousen terecht. 

Obras, art residencies, Evoramonte, Portugal, JULI 2022.

VISITEKAARTJE Dramaplaats

Ik beleef een kinderlijk plezier aan beeldende uitingsvormen van wat mij bezielt: die rode draad in iemands levensverhaal kleur helpen geven, zorgen dat eigenheid in een presentatie een plek krijgt of een groep met drama- en vertelmiddelen aanzetten tot zelfreflectie.

De tekening van het visitekaartje was er al heel lang, en komt van Peter Bremer, beeldend kunstenaar. Ik wilde perse iets van zijn werk gebruiken, iets met een handje, de lege ruimte en verschillen in vormen die met elkaar verwant zijn. Peter liet mijn ideeën toe: ik mocht de tekening vereenvoudigen en inkleuren.

Steeds duidelijker wordt mijn voorliefde voor zoekers! Echt, ik ben dol op de treuzelaars, uitbroedsters, binnenvetters, kat-uit-de-boom kijksters, en zolang Dramaplaats een intiem podium biedt kunnen die allemaal lekker aan zichzelf werken. Aan wat? Aan verlangens en voornemens, aan wie je bent en wat nog vertrouwen en expressie van dat vertrouwen nodig heeft.

‘LEVENSVREUGDE’ en ‘ONTBIND ME!’
– een monoloog en een vertelling op Tweede Paasdag 18 APRIL 2022


In het vieren van Pasen schuilt een crux van betekenis: met de overwinning op de dood vier je een nieuw begin. Het fenomeen wordt in alle religies gevierd, sterker nog: in oudere tijden was er het lentefeest na een barre winter – hoe universeel wil je het hebben?!


Ik ga de uitdaging aan mijn ervaring met wederopstanding in een persoonlijk verhaal te brengen. Centraal staat wat het kost om goed te leven en wie de prijs betaalt, waarbij ik intens hoopt dat mijn toehoorders opgelucht huiswaarts keren en ik het ook allemaal overleef; al was het maar omdat het verhaal ‘Ontbind me!’ (werktitel) nog het licht moet gaan zien. Daarom start ik voor de zekerheid met de korte monoloog ‘Levensvreugde’, een tekstfragment uit het gelijknamige verhaal van Albert Camus, waarin een danseres in een oververhitte kroeg aan de Méditerrannée tegen wil en dank de mannen het hoofd op hol brengt.

Na ‘Ontbind me!’ introduceer ik hoe je een persoonlijke vertelling uit het niets laat ontstaan. Op de speelplek, het atelier van Peter Bremer, exposeert hij bij de gelegenheid een aantal werken.

Wanneer: 18 april om 15 uur (matinee)
Duur monoloog/ vertelling: 30 minuten; duur intro storytelling: 30 minuten maximaal
Waar: Molenveldlaan 28 (Krayenhoffkazerne, atelier Peter Bremer)
Entree: €7.50 inclusief koffie of thee en 1 extra consumptie
Reservering en info: via post@dramaplaats.nl (reserveren verplicht)

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: