Zeggingskracht

Je eigen verhaal maken ontrafelt, het vervolgens kundig performen is een prettig statement

We speelden een scène uit Jean Genets De Meiden. Zij was de Mevrouw en ik één van de dienstmeiden. Rancuneus over haar heerschappij hadden we een moord op haar beraamd, maar liepen vast. Het was een intens gespeeld drama over de onbalans tussen krachten die buiten je liggen en de hartstochtelijke wens uit te leven wie je bent. Ik stond aan het begin van mijn carrière als regisseur en dramadocent en speelde de rol vol overgave: die meid laat niks los, in haar comfortzone de intimiderende Mevrouw. De zeggingskracht spat er vanaf. Ik had een grote drang om het podium op te gaan. Niemand die me de weg wees, behalve “ik” – maar wel dat deel van mij waar ik weinig van snapte. Juist daarom ben ik bij personal story uitgekomen: ik ontrafel mijzelf in relatie tot de wereld. Dat kundig op de vloer te brengen is een prettig statement.

Onderaan deze pagina vind je clips van mijn eigen projecten. HIER vind je mijn personal story en mijn CV

Wat maakt jouw verhaal als vertelling de moeite waard?
Dramaplaats gaat uit van wie jij bent in een reeks gebeurtenissen – onder bepaalde omstandigheden, met een eigen geschiedenis, karakter en lijf. Gaandeweg ontdekt ieder mens een eigen thematiek. Voor de één een plaag en de ander een zegen, voel je op enig moment de noodzaak om het tegen het licht te houden, te koesteren en het uit te dragen. Dat is het moment van waarde, daar start de zoektocht naar jouw zeggingskracht en (h)erkenning; de speelvloer is the place to be! In al je eigenheid maak je jouw verhaal tot een podiumwaardige vertel-act. Of het nu om vorming gaat, vaardigheid, het werken aan een voorstelling of om authentiek spreken, bij Dramaplaats vind je verhaalstructuren, spel- en vertelmiddelen, de sleutel naar beeldspraak en een op betekenis afgestelde intuïtie en regie.

Voor wie en hoe?
Ik bied persoonlijke vertelkunst aan als CURSUS OF WORKSHOP voor geïnteresseerde particulieren (vrijetijd en vorming). Makers (vertelkunst, cabaret, spoken word etc) en sprekers coach en regisseer ik een-op-een en kunnen met een vraag of voorstel naar post@dramaplaats.nl mailen. Ook bestaande groepen (podiumgezelschap, andere teams) en begeleiders van jongeren op school (cultuureducatie en vorming) nemen via deze weg contact met me op.

Ik zie uit naar de samenwerking! Nora van Dam

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: