Workshops & cursussen 2023

Alle mogelijkheden in 2023 voor particulieren

De basiscursus personal storytelling wordt in Elst en in Nijmegen aangeboden. In Nijmegen is er van deze cursus ook een distijd- en brunchvariant: je neemt je eten mee, Dramaplaats dekt de tafel, zorgt voor een side dish terwijl de magnetron snort. Aansluitend beginnen we met storytelling. In Conferentieoord De Poort is in augustus een driedaagse. Kijk ook bij My short story, een eendaagse voor bondige verhalen aan tafel. 

Voor jongeren op school, teams en andere groepen die met storytelling als middel (of aan een voorstelling) willen werken, én voor begeleiding en regie van makers en sprekers mail post@dramaplaats.nl.  

Basiscursus personal storytelling in Elst

CREATIEF COLLECTIEF ELST
Ga naar het AANMELDFORMULIER

Middagcursus 2 

Zaterdag 14, 21, 28 jan, 4, 11 feb
Middagcursus 3
Zaterdag
4, 11, 18, 25 mrt, 1 apr

Tijd 13.30-16.30 
Prijs €175 (4 pers) €165 (5) €155 (6)
Waar De Wieken Pr. Irenestraat 49, Elst

‘Vertel eens, vertel!’ Wil je vertelkunst op een laagdrempelige manier met drama onderzoeken? Sta je open voor ambachtelijk vertellen van een persoonlijke ervaring? Lijkt het je een uitdaging dit voor een intiem publiek te doen? In vijf bijeenkomsten werk je aan je vertel-act! Je krijgt een vertelstructuur (tekst leren niet nodig) en speelt met betekenis en boodschap. Je zoekt naar kracht en schoonheid en wordt je bewust van je vertelstijl. De bijeenkomsten à drie uur zijn intensief en er is aandacht voor de eigenheid van elke deelnemer.

Basiscursus of distijd- en brunchtijd in Nijmegen

Voor de inhoud van de cursussen kijk je bij Elst.

Storytelling vanaf de eettafel! Geen betere plek voor een goed verhaal. Je schuift met je eigen eten aan, Dramaplaats zorgt voor een side dish en een snorrende magnetron. Aan tafel is er tijd voor jouw vertelthema: gaat het over thuis, iets op je werk, over je smaak of een maatschappelijk thema? Een mijlpaal, een verhaal over een periode die je afsluiten wilt? Misschien wil je vertellen over je herkomst, wat je in contact met anderen tegenkomt, hoe het voelt om iets te vieren of juist iets verloren te hebben? Mogelijk heb je al een onderwerp. In dat geval biedt de distijd- en brunchtijdcursus je de kans je onderwerp van alle kanten te bekijken en dat mee te nemen in de cursus aansluitend op de dis.

KRAYENHOFFKAZERNE  NIJMEGEN
Ga naar het AANMELDFORMULIER:


Avondcursus (19.00-21.30u) 4
Dinsdag 7, 14, 28 feb, 7, 14, 21 mrt
Distijdcursus (17.30-21u) 5 
Donderdag 16, 23, 30 mrt, 6, 13, 20 apr
Avondcursus (19-21.30u) 6
Dinsdag 9, 16, 23, 30 mei, 6, 13 jun
Brunchcursus (10.30-14u) 7
Zaterdag 13, 20, 27 mei, 3, 10,  jun

Prijs €185
Waar Molenveldlaan 28, Nijmegen

Driedaagse storytelling in het Groesbeekse bos

25, 26 en 27 augustus 2023 kan je je tweeëneenhalve dag onderdompelen in personal storytelling. De kleine driedaagse vindt in Conferentieoord De Poort plaats in een schitterende omgeving en is voor gevorderde vertel- en theateramateurs/ semiprofs die verhaaltechnisch hun persoonlijke thematiek willen uitdiepen, maar ook unplugged aan performing willen werken met vertel- en dramamiddelen. Zondagochtend is er ruimte om je personal story (af of niet) te brengen voor de deelnemers.

Prijs €365 inclusief twee lunches, koffie/thee. Wil je informatie? Ga naar DRIEDAAGSE PERSONAL STORYTELLING of meld je meteen aan op het AANMELDFORMULIER. Wil je ook in De Poort overnachten? Ga dan naar hun site.

'My short story', eendaagse workshops aan tafel in Nijmegen

KRAYENHOFFKAZERNE
Ga naar het AANMELDFORMULIER:

My short story day 8
Zondag 22 jan
My short story day 9
Zondag 19 feb
My short story day 10
Zondag 19 mrt
My short story day 11
Zondag 18 jun

Tijd 11-17u
Prijs €75
Waar Molenveldlaan 28, Nijmegen

Van anekdote naar beeldspraak. Brand los met anekdotes over jezelf. Buitel met de andere deelnemers over persoonlijke voorvallen die iets over je karakter (of een situatie waarin je figureerde) onthullen. De workshop is bedoeld om een persoonlijk verhaal bondig te leren vertellen en je toehoorders op het puntje van hun stoel te laten zitten. Daarnaast geeft de vertel-ervaring lucht, troost of nieuwe inzichten, want deelnemers geven je het vertelde als een cadeau in een beeldspraak terug. Ook hier wordt de eettafel ingezet (zie Natafelen) en wordt er gegeten. Alleen is de dis nu het sluitstuk: de tafel waaraan je vertelt. De workshopdag gaat uit van vertrouwen in ieders verbeeldingskracht en de sympathie van de groep voor elke bijdrage, waarbij schrijven, drama, attribuutgebruik en vertelkunst worden ingezet.

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: