Het verhaal van de foto

Het krachtenveld tussen ergens aan voldoen en jezelf zijn.

We speelden een scène uit Jean Genets De Meiden, mijn tegenspeelster en ik. Zij was de Mevrouw en ik één van de ondergeschikten. Rancuneus over haar heerschappij hadden wij, twee dienstmeiden, een moord op haar beraamd, en liepen vast.

Het voert te ver om het verhaal te vertellen; absoluut was het een intens gespeeld drama over de onbalans tussen krachten die buiten je liggen en de hartstochtelijke wens uit te leven wie je bent. Ik was nog maar aan het begin van mijn spelcarrière, maar speelde de rol verdomde goed, zo te zien. Die meid laat niks los, in haar comfortzone de intimiderende Mevrouw. Wat opvalt aan de twee afgebeelde personages is dat niet alleen Mevrouw een pittige tante lijkt; ook de meid kan er wat van.

Kijkend naar de foto herinner ik me dat ik toen mijn kracht nog niet kende, maar wel het podium opzocht om me te uiten. Vertel eens, hoe zit het met jou? 

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: